Home

Aртисти

GIA

GIA е артистичният псевдоним на Гергана Анчева. Тя е родом от Пазарджик, но живее и учи в София. Родена е на 29 ноември, 1993 година в Пазарджик, а музиката е нейната страст още от ранна детска възраст.

“Връзката ми с музиката е много силна. Това не може да се опише с думи, пея откакто се помня, колкото и клиширано да звучи, и винаги съм знаела, че сцената е моето място, а музиката е моята страст.” – споделя GIA.

Музикалната й кариера започва с подписването на договор с музикална компания “Хит Микс Мюзик” и запознанството й с Йорданчо Василковски – Оцко, който е нейн музикален продуцент, и именно той и дава артистичният псеведоним GIA / Джия.

”Никога няма да забравя, как бяхме в студиото и в самото начало, Оцко ми каза: “Гери, как ти звучи името GIA?“ – още тогава се влюбих в това име и знаех, че това ще бъде моят артистичен псевдоним, защото е нещо толкова различно от масовката, същевременно лесно за запомняне и оставащо в съзнанието.” – разказва пред нас GIA.

През месец юни, 2020 година, изпълнителката дебютира на поп-фолк сцената с една от най-големите звезди на България — Емануела и песента “Мамино синче”.

”Историята за “Мамино синче” и този дует е много интересна. Беше толкова спонтанно и неочаквано, дори за мен самата. С Оцко и моят мениджър, имахме съвсем други планове за моят дебют. Имахме дори подготовени други песни и идеи за видеоклипове, когато моят мениджър ме запозна с Емануела и предложи идеята за нещо съвместно. Случайност се оказа и, че оригинала на песента се оказа страшно любим, както на мен, така и на Емануела. Тя прие поканата ни без да се замисли и от раз се впусна в този дует, и в моят дебют, за което съм и страшно благодарна. Решихме да направим римейк на тази песен, защото просто и на двете ни е голяма слабост. Категорично не сме откраднали песента, а напротив – вдъхнахме й нов живот. Това е практика на запад и определено е голяма тенденция в момента. Щастлива съм, че нещата се случиха по този начин, защото подготвях дебюта си близо година – и все нещо се случваше, а в един момент нещата просто станаха толкова бързо и спонтанно – определено съдбата си знае работата” – допълва за музикалният си път GIA.

Само месец по-късно GIA представя й вторият си сингъл и видеоклип – „DIVA” – този път в колаборация с Емрах.

На 08.01.2021 година, GIA дава началото на музикалните премиери с новият си видеоклип “Излишен”.

SINGLES | СИНГЛИ:

„Мамино синче”
“DIVA“
„Излишен”
Facebook Comments
Please follow and like us: