Home

Aртисти

Кристиана

Кристиана е родена на 1 ноември, зодия Скорпион. Певческият талант е закодиран генетично в нея. Доста хора от рода й са се занимавали с музика,а майка й е оперна певица.
Започва да свири на пиано от първи клас, след това завършва музикално училище със специалност пиано в гр. Бургас. Изявявала се е на много конкурси от където е спечелила не една и две награди. Била е солистка във филхармонията на гр. Бургас, след което продължава обучението си в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” със специалност поп и джаз пеене в класа на Стефка Оникян.
Танцувала е няколко години спортни танци и модерен балет, където се откроява със завидни танцови умения, подсказващи огнен темперамент и купонджийски дух.

Първите си седем години Кристиана прекарва в Тел Авив, Израел. Още от малко тя проговаря едновременно на 3 езика- български, руски и иврит. След това семейството й се връща в България.

Ориентира се към модерен попфолк, песни с поп звучене, както и към денс парчета, носещи ритъма на Ориента. Професионалния път на Кристиана започва през 2009 година, когато подписва договор с музикална компания Ара Мюзик. Първата песен на Кристиана е в дует с колежката й Дебора. Парчето се казва „Всичко или нищо” и излиза през Декември същата година. Успешното дуо заедно с певеца Крум създават песента „Буба лази“ , която печели наградата на публиката на Охридския фест „Охридски трубадури” през 2010 г. През 2011 г. тримата отново атакуват музикалните класации с песента „ Танци-манци”. В края  на 2011 г. Кристиана прекратява отношения с продуцентите си от Ара Мюзик и се отдава на кратка музикална пауза. През това време изпълнителката ражда дъщеря си Изабела.

 

През 2013 г. Кристиана подписва договор с музикалния компания „Пайнер” и се завръща ударно на музикалната сцена  с песента „ Колко много”  в дует с Галин . Следва поредица от хитове сред които: „Зарибената”, „Между нас”- трио с колегите и Ани Хоанг и Галин, „Диги дай дай”, „Мой докрай” с участието на Фики, „На мое място” ,„ Цяла нощ” и баладата  „Има ли я”.

В края на 2016 г. изпълнителката прави трансфер и преминава  в редиците на Хит Микс Мюзик – собственост на половинката и в живота, хит мейкъра Йорданчо Василковски – Оцко.

 

Следват хитовете: „1001 нощи” – трио с Ангел и Джорджано, „Хулиганка”, дуетът с колегата и Ангел „Шейх” и парчето „Big Star” с участието на Галин. През 2017 г. в  Коледа програма на Hit Mix Music”- “Christmas Diamods , Кристиaна представя първия си поп проект, а именно баладата „Второ сърце” с участието на поп идола Миро. В навечерието на Новогодишната нощ същата година  изпълнителката изненава почитателите си с дуетния проект „ Главната” заедно с колежката и Яница.

Награди:

2010 г. – Охридски трубадури – Награда на публиката

Facebook Comments