Home

Aртисти

LORENA

Лора Митева  е родена на 4 април 1985г. в град Стара Загора, но прекарва детството си в  гр. Царево.

От ранна детска възраст е запленена по музиката и танците. Притежателка е на много награди от конкурси и фестивали от ученическите си години. Изпълнителката завършва средното си образование  в музикална паралелка с профил „Народно пеене” в гр. Димитровград. За много от почитателите й остава неизвестен факта, че висшето образование на Лорена е „Криминалистика”.

Професионалният път на Лорена започва в началото на 2016г. когато подписва договор с  композитора и продуцент Йорданчо Василковски-Оцко  и става част  от музикална компания „Хит Микс Мюзик”.   На 25 юли същата година  излиза дебютния сингъл озаглавен „Все ми е тая”. В проекта участие взима Галена,която е сред най-близките приятелки на Лорена. Музката и аранжимента са на дело на  Йорданчо Василковски- Оцко, текста на Мариета Ангелова, а видеото реализира режисьора Добромир Николов. Само за първите 24 часа парчето е гледано от над  100 000  потребители на  най-големия сайт за видеосподеляне YouTube. За отрицателно време песента се превръща в тотален хит и дори измества Топ имена от челните позиции в музикалните чартове. Феновете отбелязват,че няма по силен дебют в поп-фолк музиката и до днес.

 

Фаталното 13-то число на месец  Декември същата година се оказва изключително успешно за Лорена и тя промотира вторият си самостоятелен сингъл „Жена за лудницата” . Песента е много динамична и веднага се превръща в една от  най-предпочитаните песни в нощните клубове, а феновете са я споделяли над  300 000 пъти в социалните мрежи. Парчето отново е дело на авторския колектив Йорданчо Василковски-оцко(музика и аранжимент) и Мариета Ангелова(текст), а видеореализацията е дело на Георги Марков.

В началото на 2017г. излиза песента „ Слушай малката” на певеца Джулиано, като в песента специално участие взима Лорена. През месец  Май  изпълнителката издава третия си сингъл озаглавен „Като теб такава” отново дело на същия авторски колектив.

 

Само година след  дебюта си, отново на 25 юли Лорена изненада феновете с песента „Нощта гърми” дует с тийн идола Галин. Песента създава небивал фурор като  за първите 24 часа има близо 500 000 гледания в YouTube. За съжаление ден по късно песента бива свалена от платформата и клипът става обект на цензура, но това не попречи на меломаните да превърнат „Нощта гърми”  в хита на лято 2017г. Тандемът Лорена и Галин дори попадна в хърватска класация за видеоклип, където се нареди сред имена като Цеца, Драгана Миркович, Йелена Карлеуша, Паола Фока, Никос Вертис, албанската сензация Ера Истрефи и други. Проектът „Нощта гърми” е дело на Йорданчо Василковки  – Оцко (музика и аранжимент), Анастасия Мавродиева(текст) и Станислав Христов – Стенли( сценарист и режисьор).

Лорена не спира да работи и не спира да изненадва почитателите си и точно на Бъдни  вечер същата година (24.12.2017) подарява на себе си и феновете си баладата „ Внимавай какво си пожелаваш”. Това е първа балада в кариерата на изпълнителката и тя се отличава с това, че в песента взима участие класически пианист (Евгени Генчев)  завършил Кралската Музикална Академия във Великобритания, който взе участие и във видеореализацията на проекта, а красивия завършек на песента с гласа си придава участието на Джордан.  Музиката създава Йорданчо Василковски – Оцко, а за аранжимента се включва и Евгени Генчев. Текстът е дело на Анастасия Мавродиева и Петър Петров по идея на самата Лорена. Песента получава  видео версия  режисирана от Петър Петров .

Числото 25 сякаш се оказва знаково за Лорена и само ден по късно на Коледа (25.12.2017) излиза  песента „Ако можеш”. Видеото е реализирано от Станислав Христов  – Стенли, а текста отново на Анастасия Мавродиева и Петър Петров. Дело на композитора Даниел Ганев, „Ако можеш” показва на публиката една по различна Лорена, която категорично затвърждава своето място сред  топ имената в жанра.

През началото на месец Май, Лорена промотира нов сингъл озаглавен “#НИЩО”. Музиката и аранжимента отново са на Даниел Ганев, а текста е дело на Петър Петров. Режисьор на ефектната лента е Георги Марков. Видеото набира популярност още в първите часове от своята премиера и за по-малко от 24 часа събира над 180,000 гледания в официалния youtube канал на музикална компания Хит Микс Мюзик. По време на снимките на видеоклипа, Лорена реализира и фотосесия с фотографа Теди Грозданов.

Само 2 месеца по-късно, на 30-ти юли Лорена изненадва с нов сингъл и видеоклип – “Вредна”. Музиката и аранжимента са Йорданчо Василковски – Оцко, текста отново е поверен в ръцете на Петър Петров, а режисьор на провокативната лента е Станислав Христов – Стенли. “Вредна” бързо става любима на феновете и се нарежда сред хитовете на лято 2018.

Лорена завършва 2018-та с премиера на “Грешка”. Сингъла е по музика и аранжимент на Даниел Ганев, текст на Лорена и Петър Петров, а режисьор на лентата за пореден път е Станислав Христов – Стенли. Този път клипа разказва и сюжетната история на двама влюбени, които си играят на “котка и мишка”. Клипа бързо набира популярност и достига първо място в класацията на youtube за най-бързо набиращи популярност видеа в страната.

 

Facebook Comments
Please follow and like us: